Handboll: Hammarby föll i Frankrike

Hammarby gjorde en stark insats borta mot franska Montpellier i handbollens Champions League, men hemma starka Montpellier vann till slut med 31-29.

Franska Montpellier hade bara förlorat tre gånger på tio år hemma i ”slakthuset” i Europacupspelet i handboll.

På söndagen var den fjärde förlusten nära i Palais des sports René Bougnol då Hammarby kom på besök. De svenska mästarna stressade fransmännen, kända för sitt tuffa på gränsen till brutala spel, och gästerna hade ledningen flera gånger i första halvlek. Men strax före paus kom hemmalaget i fatt och förbi till 16-15.

I andra halvlek var Montpellier före med ett eller ett par mål i protokollet medan Hammarby gjorde för många misstag som gav franska kontringar. Med kvarten kvar ledde Montpellier med 24-21 men Hammarby kämpade sig till 24-23 innan nya misstag gav 27-24.

Tyska Kiel vann i slakthuset 1999 men sedan dröjde det till för två veckor sedan innan nästa franska hemmaförlust kom i Europaspelet och återigen var det tyskarna som var för starka.

Kiel toppar grupp B och för Montpellier och Hammarby gäller det att ta andraplatsen som betyder fortsatt spel.

Serbiske lagkaptenen Mlade Bojinovic var mycket stark i andra halvlek och hans straff till 30-27 med fyra minuter kvar såg ut att avgöra matchen. Men Hammarbyarna kämpade på och gjorde viktiga mål och Tobias Karlsson satte 29-30 med en och en halv minut kvar. Närmare än så kom dock inte gästerna.

Den knappa förlusten innebär att om Hammarby klarar av rumänska Constanta borta den 15:e november så blir returen mot lMontpellier i slakthusområdet och Hovet den 22 november troligtvis helt avgörande för vilket lag som går vidare tillsammans med Kiel.

Champions League grupp B

Montpellier-Hammarby 31-29
Hammarby: Michael Apelgren 6 (3), Patrik Johansson 5, Erik Höglund 5, Fredrik Larsson 4, Tobias Karlsson 3, Johan Henriksson 2, Daniel Båverud 2, Nicklas Grundsten 2.
Publik: 2 500.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se