J-O har gjort sitt Internationellt.

Bordtennis: J-O stoppas från spel i SOC

J-O Waldner får inte spela SOC som anordnas i Eriksdalshallen i Stockholm 14-18 november. Tävlingen kolliderar med tyska bundesligan.

Pingisveteranen Jan-Ove Waldner har gjort sitt internationellt.

Men han ville gärna komma till SOC, den svenska Pro Tour-tävlingen i bordtennis som i år spelas i Stockholm. Hans tyska klubb säger dock nej.

SOC arrangeras i Eriksdalshallen i Stockholm 14-18 november. Turneringen kolliderar med den tyska bundesligan och det är därför som Waldner inte får ställa upp i Stockholm.

Waldners klubbkamrat i Fulda Jörgen Persson är dock anmäld till Stockholm. Persson, 41, har OS i Peking i sikte och är därför med i de flesta Pro Tour-tävlingar för att försöka bli så högt rankad att han blir direktkvalificerad till OS.

Även utan ett affischnamn som J-O Waldner kommer SOC att hålla högsta världsklass.

Elva av de tolv högst rankade spelarna i världen är anmälda i herrsingel, däribland topptrion Wang Hao, Ma Lin och Wang Liqin. Tyske världsfyran Timo Boll har också ligamatch som kolliderar med SOC, men är ändå anmäld.

Jan-Ove Waldner, nyss fyllda 42, var med i inbjudningsturneringen Masters i Halmstad för ett par veckor sedan, men har inte spelat i Pro Tour på 2,5 år. Han gör sin andra ligasäsong i Fulda, där han tillhör förstauppställningen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".