Hockeybas önskar fler elitseriematcher

Svenska ishockeyförbundets ordförande Kjell Nilsson tar nu ställning i en het fråga inom ishockeyvärlden. Han vill nämligen att Elitserien spelas i 52 omgångar i stället för nuvarande 50.
– Det är möjligt om elitserien utökas till 14 lag och om man tidigarelägger premiären med två veckor, säger Kjell Nilsson till Radiosporten.
Hockeybasens förslag får dock kritik från förbundskaptenen Hardy Nilsson som länge hävdat raka motsatsen. – Jag är tveksam till förslaget eftersom det blir svårt att få in alla landskamper då, säger Hardy Nilsson. Han tycker att det är viktigare att lagen får tid att träna och rehabilitera skador istället för att utöka spelprogrammet. Men hans chef Kjell Nilsson är alltså av en annan uppfattning. Han vill alltså att serien utökas till fjorton lag som möter varandra fyra gånger per säsong och då skulle man komma upp i sammanlagt 52 matcher per lag. Seriestarten skulle då behöva tidigareläggas med två veckor. Men förbundskaptenen tycker istället att lagen borde spela 44 matcher, och det skulle man få igenom om man tog bort de så kallade derbygrupperna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista