Handboll: Förlust igen för damlandslaget

Det svenska damlandslaget förlorade även den tredje matchen i World Cup i Aarhus. Frankrike vann med 29-23 och Sverige blir därmed sist i sin grupp.

Frankrike besegrade Sverige med 29-23 i World Cuphandbollen i Aarhus.

Svenskorna hängde med till till 11-11 strax före slutet av första halvlek innan fransyskorna drog i från.

Elva minuter in i andra halvlek ledde Frankrike med 9 mål 22-13 men Sverige hämtade in lite av försprånget till mot slutet och matchen slutade 23-29.

– För många tekniska fel och för svårt att komma till bra avslut, är förbundskapten Ulf Schefwerts analys av den svenska insatsen.

Johanna Ahlm bästa målskytt
Bästa målskytt i svenska laget Sävehofs Johanna Ahlm som gjorde 7 mål.

Therese Krantz, till vardags i FC Köpenhamn, var näst bäst med 5 mål.

Sverige blev därmed sist i gruppen efter förluster mot Rumänien med 28-17 Norge med 33-23 och Frankrike med 29-23.

Tröst i bedrövelsen kan vara att det i samtliga fall handlar om mycket bra motstånd.

Norge är regerande europamästarinnor, Frankrike blev trea i EM för ett år sedan och Rumänien som slog ut sverige i VM kvalet i somras var i och för sig inte med i EM men många experter rankar Rumänskorna bland världens två eller tre bästa nationer.

Fortsatt hopp om OS-kval
Svenska damlandslaget är inte kvalificerade för vinterns VM som spelas i Frankrike.

Den turneringen får ändå en avgörande betydelse för Svensk damhandbolls framtid, om rätt lag placerar sig på de sju första platserna i VM kan sveriges sjätteplats från EM 2006 i Sverige räcka till en OS-kval plats.

Det som gäller är att minst tre av de nationerna som var före Sverige på EM måste kvala in genom att hamna på platserna 2-7 på VM.

VM spelas i Frankrike i december, och nationerna vi skall hålla tummarna för är

Ryssland, Tyskland, Frankrike och Ungern. Om tre ur den kvartetten hamnar bland de sju bästa i VM så får Sverige spela OS kval i mars 2008.

Per Kahl
per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista