Basket: Förstärkta mästare i toppmöte

Regerande mästarlaget 08 Stockholm blir ännu starkare till helgens toppmöte med Telge, när Amber Petillon och Amanda Stowe debuterar.

Nu är det dags för 08:s USA-importer att göra entré i damligan. Amber Petillon och Amanda Stowe kommer till Sverige på torsdagen och ska spela i toppmötet med Telge på söndagen.

Petillon var en stark returtagare hos Visby, under förra säsongen och Amanda Stowe har stor rutin efter flera års spel i Europa. De ska nu spelas in i laget, inte bara med tanke på damligan utan också för spel i Euro cup.  

Motståndarna Telge satsar än så länge helsvenskt, men kommer senare under säsongen att förstärka med en utländsk spelare i position 5.

Detta för att avlasta ungdomlandslagstjejen Louice Halvarsson. Halvarsson, som under ligauppehållet spelade runt 40 landskamper, på både A-landslags- och ungdomslandslagsnivå.

Mötet mellan de förmodade topplagen 08 Stockholm och Telge blir årets första riktiga toppmöte i damligan. Matchen mellan Solna och Luleå blev devalverad, när Luleå saknade sina importspelare.

Kenneth Jansson
kenneth.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".