Den alpina VM-truppen synas

Fem damer och fyra eller fem herrar, så stor blir den svenska truppen till alpina VM i St Moritz som inleds om knappt en månad.
På onsdagen träffas landslagsledningen i Östersund för att göra en första bedömning av de svenska åkarna.
Anja Pärsson, Anna Ottosson och Jeanette Hargin liksom herrtrion Fredrik Nyberg, Markus Larsson och Patrik Järbyn fick redan i somras veta att de var förhandsnominerade till VM. Visserligen har flera av åkarna presterat sämre resultat än förväntat, inte minst Patrik Järbyn som i dagsläget bara ligger på 34:e plats i världscupen i Super G och är 53:a i störtlopp. Men det ska mycket till för att inte den oberäknelige 33-åringen ska få åka till VM. En plats bland de åtta bästa eller två bland de femton är kriterier som gäller för övriga. Och det har nya stjärnskottet Jessica Lindell-Vikarby klarat med råge, liksom Susanne Ekman. Slalomkillarna Johan Brolenius, 16:e man senast, liksom Martin Hansson, har inte presterat de resultaten än. Men Brolenius kan nog redan räkna med att VM-biljetten är klar. Martin Hansson får chansen att visa vid nästa slalomtävling i Bormio att han också är en man för VM-truppen. Sedan finns ytterligare två slalomtävlingar före VM. Först den 27 januari blir den svenska VM-truppen officiell.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".