Dåliga utsiker inför Australian Open

Det ser mörkt ut för svensk tennis inför Australian Open som börjar på måndag.
Thomas Enqvist och Åsa Svensson blir de ende svenskarna som går direkt in i huvudturneringen. Detta står klart sedan Jonas Björkman väljer att stanna hemma på grund av familjeskäl.
Björkman är hemma kvar i Sverige och väntar på att bli pappa vilken dag som helst. Han hade hoppats på att vara med om barnafödandet och sedan åka till Australien. Men tiden blir för knapp och Björkman uppger för Radiosporten på onsdagen att han i praktiken bestämt sig för att inte åka. Enqvist, som haft svårt att komma tillbaka efter sin axelskada, föll under onsdagen i två raka set mot Andre Aggasi i uppvärmningsturneringen Kooyong Classic. Men det finns även en rad svenska kvalspelare som kan överraska. Sofia Arvidsson på damsidan, veteranen Magnus Larsson samt yngre spelare som Joachim Johansson, Robin Söderling, Björn Rehnquist och Andreas Vinciguera på herrsidan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".