Maier hoppas på comeback

Den österrikiske skidkungen Herman Maier är tillbaka i pisterna.
Maier, som vann den totala världscupen både 2000 och 2001, skadades svårt i en trafikolycka hösten 2001 och har inte kunnat tävla sedan dess.
Nu tränar Maier med landslaget igen och tror på en comeback i Världscupen den här säsongen. Däremot är det tveksamt om han tar en plats i VM-truppen. Maier misslyckades – med hans mått mätt – på senaste VM och fick bara ett silver och ett brons i störtlopp och Super G. Hade österrikaren varit regerande världsmästare hade han haft en personlig plats. Men att han ska konkurrera ut någon fartåkare på gamla meriter i världens bästa landslag är knappast troligt. Trots 41 världscupvinster och flera OS- och VM-guld i bagaget. Herman Maiers tillfrisknande är snudd på ett mirakel. När hans motorcykel blev påkörd var ett av benen så illa sargat att läkarna förberedde en amputation. Nu kan han alltså snart stå på benen i störtloppsbranter i motorvägsfart.
Mats Dahlberg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".