1 av 2
Arnaud Clement misstänkt.
2 av 2

Nya misstankar mot uppgjorda matcher

Tennis: Fransmannen Arnaud Clement misstänks nu för att ha lagt sig för att gynna aktörer i spelsyndikat. Tidigare har ryssen Nikolaj Davydenko stått till svars för liknande anklagelser

Det var 2006 som Davydenko i ett initialskede förhördes om en misstänkt läggmatch i en mindre turnering. Nu är internationella tennisförbundet mitt uppe i en utredning om misstankarna mot Davydenko.

Av allt att döma kommer Davydenko att ställas inför rätta för att klara ut alla frågetecken en gång för alla. Befinns Davydenko skyldig kommer straffet att bli hårt.

Det sista den internationella tennisen nu behöver är misstankarna också mot Clement.

Assisterande förbundskaptenen Jocke Nyström är inte överraskad över ryktesspridningen. Jocke menar att tennisen är ett attrativt mål för att fixa matcher och manipulera spelet.

Nyström anser att det internationella förbundet måste ta i med hårdhandskarna och gå till botten’med sanningshalten i ryktesspridningen.

Mats Strandberg
mats.strandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".