Sjögrens tackling fördöms av experter

Timråspelaren Christian Sjögrens tackling bakifrån på Luleås Tomas ''Bulan'' Berglund, i torsdagens elitseriemöte lagen emellan, upprör hockey-Sverige.
Sjögren fick matchstraff och är avstängd nästa match, mot Linköping på söndag. Men disciplinnämnden kommer att granska videofilmen. Och en vink om hur allvarlig förseelsen är var att Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Lars G Karlsson ringde Luleå redan i periodpausen igår och ville ha filmen. Inför den här säsongen beslutade Internationella Ishockeyförbundet att skärpa straffen för tacklingar mot huvudet. Och det var just för det som Sjögren fick fem minuter plus dubbelt matchstraff igår. Detta i en match där Timrå ledde med 3–0, tappade till 3–3 för att till slut förlora med 6–3. Det var bara några minuter efter Luleås kvittering som Sjögren bakifrån tacklade ''Bulan'' Berglund med armarna mot huvudet. ''Bulans'' skalle slog i sargen och han lämnade banan blödande. Flera experter kräver nu ett hårt straff för Sjögren, femton matcher anser Leif Boork i Expressen. En månad säger Curre Lundmark i SVT. Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson har sett sekvensen på TV och håller med om att straffet ska vara kännbart. – Någonstans upp mot tio matcher är rimligt, säger Lars-Gunnar Jansson. Disciplinnämnden i Svenska Ishockeyförbundet ska nu bl a granska domarrapporten och videofilmen och har sedan tid på sig att bestämma straffet till torsdag nästa vecka när Luleå spelar sin nästa match. Är man inte klar med bedömningen, så kan Christian Sjögren stängas av i väntan på att utredningen ska bli klar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".