Trav: Tränare Anderssons tillstånd bättre

33-årige travtränaren Patrik Andersson, som sparkades i huvudet av en häst, andas nu själv utan respirator. Men några mindre blödningar på hjärnan gör framtiden oviss.

Under förmiddagen har man börjat väcka Andersson som i tisdags kväll sparkades i huvudet av sin häst på Åbytravets träningsanläggning. Han har sedan dess legat i respirator på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Läkarna har också stängt av respiratorn och Andersson andas nu själv utan hjälp.

Åbytravets sportchef Per Wetterholm säger till Radiosporten att röntgen visar att Andersson har några småblödningar på hjärnan men att man ännu inte vet vad det betyder.

Han skulle väckts redan igår men läkarna ville först undersöka om han hade några ansiktsskador som behövde opereras för att slippa väcka honom för att sedan söva ner honom.

Det var i tisdags kväll som Patrik Andersson under en träning föll ur sulkyn, landade nära hästens bakhov och då fick en hård spark i ansiktet.

– Han hade extrem otur, säger Per Wetterholm.

Linn Berglund
linn.berglund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".