Alonso har kört färdigt i McLaren.

Formel 1: Alonso lämnar McLaren

Fernando Alonso lämnar McLaren med omedelbar verkan, trots att han hade kontrakt med formel 1-stallet i ytterligare två år.

Alonso, som vann VM-titeln både 2005 och 2006, har haft ett turbulent år i McLaren dit han kom från Renault inför årets säsong.

Den 26-årige spanjoren har inte dragit jämnt med varken stallchefen Ron Dennis eller förarkollegan Lewis Hamilton och har flera gånger klagat på att Hamilton fått bättre stöd av McLaren.

Att Alonso skulle lämna McLaren har därför varit väntat sedan säsongsavslutningen, då både Hamilton och Alonso fick se sig passerade i VM-tabellen när finländske Ferrariföraren Kimi Räikkönen tog sin första VM-titel.

Alonsos förra arbetsgivare Renault uppges vara intresserade av att ta tillbaka honom. Å andra sidan spekuleras det i att Alonso möjligen skriver på för ett mindre stall i väntan på att det ska öppnas en lucka i Ferraristallet.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".