Fler EM för Carolina Klüft.

Friidrott: EM vart annat år från 2012

Det Europeiska friidrottsförbundet har beslutat att EM ska avgöras vartannat år från och med 2012. Hittills har EM avgjorts vart fjärde år och senaste arrangören var Göteborg 2006.

Nästa utomhus-EM avgörs 2010 i Barcelona. Att EM 2012 kommer att gå samma år som både fotbolls-EM och OS i London avskräcker inte det europeiska förbundet.

Men enligt ett nyhetsbrev från Christian Milz, generalsekreterare i det europeiska förbundet, ska allt göras för att undvika en krock med fotbollen och mästerskapet ska vara slutfört mer än fyra veckor före friidrotten startar i OS.

”Orsaken till EM vartannat år är självklar. Det är för att öka medvetenheten och uppmärksamheten för vår sport”, skriver Milz om beslutet som varit på gång ett tag.

Mästerskapet, som kommer att avgöras på fem dagar, kommer inte att innehålla maraton och gång. Var EM 2012 avgörs bestäms i oktober 2008.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".