Björn ligger på sjunde plats.

Trav: Missräkning för Goop i kusk-VM

Björn Goop föll från tredje till sjunde plats under den tredje dagen av kusk-VM i Australien. Otur med lottning på dåliga hästar förstörde dagen.

Det såg bra ut för Björn Goop efter två dagar av kusk-VM i Australien. Efter den tredje dagen var han desto mer besviken, sportsligt sett.

– Det är fantastiskt att uppleva det här landet och gemenskapen bland kuskarna. Tyvärr har vi inte haft så mycket tur. Det är lottning på hästarna och strykningar har gjort att vi fått reservhästar som inte hållit måttet. Vi har gjort det bästa av situationen, säger han till Radiosporten.

Han började dagen med en andraplats men sedan var det slut på ljuspunkterna. Galopp i vinstläge och sedan lottad på dåliga hästar med två sistaplatser som följd.

Björn Goop hoppas dock fortfarande på en framskjuten placering.

– Vi är med och kämpar. Det är inte så mycket poäng som skiljer mellan platserna tre till sju åtta, säger han.

Något som är lite ovant för honom är att tävlingarna inte avgörs i trav utan i passgång.

– Det är betydligt enklare. De har ingen annan möjlighet än att trava passgång tack vare att man använder hjälplinor. Det handlar om att ha den bästa hästen och få det bästa löpningsförloppet, säger Björn Goop.

Leder tävlingen gör Christophe Martens, Belgien. Nu väntar en flygresa till Nya Zeeland för kuskarna där de åtta avslutande loppen ska köras.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".