1 av 2
Michael Apelgren och Hammarby tog tillbaka serieledningen.
2 av 2

Handboll: Hammarby tillbaka i ledning

Hammarby tog tillbaka serieledningen i handbollens elitserie. De tidigare ledarna H 43 utklassades med 30-17.

Det kallades för seriefinal när ledande H 43 tog emot tvåan Hammarby i handbollens elitserie. Men det blev aldrig någon riktig kamp.

Hammarby var överlägset i allt och avgjorde i princip redan i första halvlek. På drygt tio minuter gick man från 6-5 till 14-6.

Det blev till sist 30-17 och Hammarby tog därmed tillbaka serieledningen.

– Vi gör det ganska svårt för H 43 och vi gör en bra match, säger Staffan Olsson till Radiosporten.

Han trodde inte på en sådan här kraftig reaktion efter förlusten senast mot Ystad, där man tappade en ganska stor halvtidsledning.

– Att vi kunde svälja den matchen så fort och göra en sådan här prestation hade jag inte väntat mig, säger han.

H 43:s Jesper Larsson, som tillhörde de bättre i hemmalaget, tyckte att de hade otroligt svårt för att göra mål och berömde Hammarbys försvar.

– Normalt hoppas jag inte att det är 13 måls skillnad mellan Hammarby och H 43. I dag var det absolut det, vi ska vara tacksamma för att de drar ner tempot i andra halvlek, säger han till Radiosporten.

Bottenmötet mellan Helsingborg och Lugi slutade med Lugi-seger 33-29. Matchen var jämn i första halvlek då lagen följdes åt. Helsingborg kunde dock gå till pausvila med 19-16. I andra drog hemmalaget ifrån till en fyramålsledning men Lugi hämtade in och vände till femmålsledning.

Oscar Jensen i Lugis mål hade stor del i segern, han räddade 17 skott samt 4 straffar. Niklas Gudmundssons tio mål samt Kim Ekdahl Du Rietzs och Jesper Partofts sju vardera bidrog också till bortasegern, som förde laget upp ovanför nedflyttningsstrecket.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".