Alfredsson lämnar kaptensrollen.

Golf: Nicholas efterträder Alfredsson

Efter tre Solheim cup i följd under svensk ledning, tar engelskan Alison Nicholas över Europas kvinnliga damgolflag.

– Det är en stor ära att få bli Solheim cup-kapten. Jag kan knappt bärga mig. Jag älskar Solheim cup, det är en fantastisk tävling, säger Nicholas till Europatourens hemsida.

Den 45-åriga engelskan tar över efter Helen Alfredsson, som ledde laget som förlorade mot USA i Halmstad i september. Catrin Nilsmark var kapten 2003 och 2005 och vann med Europa på Barsebäck 2003.

Nicholas uppgift blir att försöka leda Europa till dess första seger i USA. Tävlingen spelas på Rich Harvest Farms i Illinois 17-23 augusti 2009.

Nicholas har själv spelat sex gånger i följd från 1990 och har varit delaktig i Europas alla tre segrar. Som spelare 1992 och 2000 och som vice kapten 2003.

– Jag tror inte att det finns någon som är så passionerad när det gäller Solheim cup som ”Ali”, säger Karen Lunn, ordförande i Europatouren och Europas Solheim cup-kommitté.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".