Fredriksson avstår från SM-lopp

Längdskidstjärnan Mathias Fredriksson vill hellre tävla i Världscupen än att delta i SM-loppet i Idre nästa lördag, den 25 januari.
Nu har den uppstått, konflikten som skid-Sverige ville undvika. Såvitt Radiosporten erfar kommer stjärnan Mathias Fredriksson att välja Världscupen före SM-loppet över 15 kilometer fritt, i Idre nästa lördag. Just nu lutar det åt att världscup-tvåan Fredriksson trots allt ska försöka delta i de två övriga SM-loppen. Han siktar på att starta både på torsdagen (30 km klassisk stil) och på söndagen, redan dagen efter Världscupen, då det är stafett i Idres SM-spår. Där tävlar han för Östersunds SK. I morgon kommer Svenska Skidförbundet att säga sin mening i den här frågan. Tomas Jons, sportchef hos SM-arrangörerna i Idre, är inte upprörd över det avhopp som är på gång. Han förstår att Sveriges främsta skidåkare vill jaga en totalseger i Världscupen. Det erfar Radiosporten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".