Ökad säkerhet på hockeyarenor

Säkerheten kring domare och spelare på Sveriges hockeyarenor för elithockey måste öka. Det kräver Svenska Ishockeyförbundet på grund av det hotbrev som skickats till elitseriedomarna.
– Det måste bli svårare att röra sig kring de omklädningsrum som domare och spelare använder, säger Michael Englund, Generalsekreterare i förbundet. Han säger också att det kommer vara förstärkt polisbevakning kring domarna även under morgondagens hockeyomgång. Fortfarande är det inte klart vem eller vilka som skrev de hotfulla breven. De är dock undertecknade med lydelsen ''Utbrytarligan i Lkpg''. Hockeyförbundet bekräftar också att en linjeman tidigare under säsongen, efter en match i Linköping, fått ordet ''DÖ'' inristad i motorhuven på sin bil. Det hotet är också polisanmält och supporterpolisen i Linköping har idag haft ett möte med klubben om hur säkerheten kring matcherna i Stångebro ishall ska öka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".