Anjas tre VM-guld i Åre.

Anja Pärson om sitt enastående VM i Åre

Det blev tre guld, ett silver och ett brons för Anja Pärson i VM 2007. För Radiosportens Mats Dahlberg berättar Anja om de sagolika veckorna i Åre.

Aldrig tidigare hade en svensk tagit ett VM-guld i störtlopp. Söndag 11 februari var det dags för Anja Pärson att ge sig ut i Åre-backen.

Före störtloppet hade hon redan tagit två VM-guld. Ett i Super-G och ett i kombinationen. Självförtroendet var med andra ord på topp.

– Jag låg så himla bra till i genomåken före störtloppet och då är det lätt att man tror att man ska sabba det hela och köra dåligt.

– Jag blev nervös och det kändes ungefär som att försöka slå in en straffspark i fotboll.

– När jag sen vann tänkte jag mest på teamet runt mig. Vi har dag och natt kämpat oss fram för att nå detta mål och det är nog den största glädjen att kunna ge tillbaka till tränare och alla andra som jobbat för detta. Det är en stor känsla.

26-åriga Anja Pärson har som målsättning att satsa vidare mot VM 2009 och OS i Vancouver 2010. Denna säsong är fokus på Världscupen.

– Jag vill vinna alla grenar. Det är min målsättning, säger Anja Pärson.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".