Svensk tennis rasar på rankingen

Andre Agassi toppar världsrankingen i tennis efter Australian Open. Men det finns en ranking till, seedningsrankingen, och den visar att svensk tennis är rejält på dekis.
På seedningsrankingen som baseras på de senaste tolv månadernas resultat är det fortfarande Leyton Hewitt som toppar. Eftersom Tomas Johanssons seger i Australian Open förra året nu faller bort finns det ingen svensk bland de 20 bästa. Johansson föll från 15:e till 54:e plats. Johansson är den som ojämförligt rasat mest bland världens hundra högst rankade. Den ende som är i närheten har rasat 34 platser. Han är också svensk och heter Jonas Björkman. Högst rankade svensk är nu Tomas Enqvist på plats 47. Bara tre svenskar finns med på hundrabästalistan. Så lågt rankad har svensk herrtennis inte varit sedan före Björn Borgs dagar. Enda glädjeämnet är Andreas Vinciguerra som avancerar tjugofem platser upp till 120.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".