Läggmatcher kan ha räddat Kalmar

Bordtennisklubben Enigs nordkoreanske spelare Jong Kyong Chol anklagas för läggmatcher i syfte att rädda kvar Kalmar BTK i elitserien.
I Kalmar spelar nämligen den nordkoreanska nationalidolen Kim Song Hui och skulle han försvinna från elitserien skulle det bli svårare för nordkoreanska spelare att beredas väg för spel i Sverige. Enligt uppgifter till Radiosporten ska den nordkoreanska regeringen tvingat Enigs Jong Kyong Chol att förlora matcher för att Kalmar skulle hänga kvar att i elitserien. Jong Kyong Chol ska ha hotats med uteslutning ur landslaget samt att fråntas möjligheten att spela bordtennis i europa framöver. I måndagens match mot Rekord förlorade Jong sina båda singelmatcher och även dubbeln i par med Andrew Baggaley. Enig fick bara oavgjort vilket gjorde att Kalmar knep den sista kvalplatsen till elitserien på Enigs bekostnad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".