Ishockey: Nytt fiasko - och nya förslag

Sveriges ishockeylag slutade allra sist i ungdoms-OS, som spelats i Bled i Slovenien. Men samtidigt presenterade idag Tommy Boustedt nya mål - och nya förslag för att rädda svensk juniorhockey.
Sveriges internationella motgångar inom ishockey bara fortsätter. Förut var det OS och junior-VM - nu gäller det ungdoms-OS, där Sveriges 16- och 17-åringar kom allra sist i hockeyturneringen. Sex nationer deltog, och i matchen idag om 5:e plats förlorade Sverige med 3-2 mot hemmapojkarna från Slovenien. Det ser nästan ut som en tanke, men idag kom även handlingsprogrammet för att rädda svensk juniorishockey, en utredning gjord av förre elittränaren Tommy Boustedt. JVM-final inom tre år. Det är det uttalade och uppkäftiga målet. Det andra huvudmålet är att producera fler spelare till elitserien och allsvenskan. Boustedt föreslår att det ska bli ett krav att elitserieklubbarna ska ha minst två juniorer i truppen. Och för allsvenska klubbar är kravet tre juniorspelare. Det här måste elitklubbarna leva upp till för att få sin elitlicens.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".