Kranjcs sista satsning

Proffsboxaren Armand Kranjcs gör nu en sista satsning. Den 1 mars gör han comeback i ringen i en match i Tyskland, i en tyngre viktklass.
– Förlorar jag där, lägger jag av, säger Kranjcs till Radiosporten.
I september förra året åkte Kranjcs på en rejäl knock i matchen mot ryssen Sergej Tatevosjan. Efter sjukhusvistelse och vila bestämde han sig för att fortsätta och den 1:e mars gör han alltså comeback. -Jag vet inte vilken motståndare det är. Men mitt stall vill se i vilken form jag är i, säger Kranjcs till Radiosporten. Han går upp en viktklass, från mellanvikt till supermellanvikt. – Det har blivit allt svårare att hålla vikten så därför ändrar jag viktklass, säger Kranjcs. Han ser matchen den 1:e mars som vinna eller försvinna. Om han förlorar, slutar han med största sannolikhet, men om han vinner siktar han på ännu en titelmatch. Han räknar inte med att tjäna några större pengar på matchen den 1:e match och hur det än går under året är 2003 han sista år som boxare. – Det här är mitt sista år, jag ska ge allt jag har, säger Krancjs.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".