Cathy Freeman redo för comeback

Nu är hon på gång igen, med säsongsdebut nu i februari. Världsidrottens stora gunstling från Sydney-OS för tre år sen, Cathy Freeman, tävlar snart igen hemma i Australien.
Cathy Freeman, som var både regerande OS- och VM-etta, tog ett sabbatsår 2001, året då VM avgjordes i Edmonton. Hon skulle ha gjort rejäl comeback ifjol, men det blev en halvmesyr av detta. Freeman hade skadeproblem, men framför allt prioriterade hon klart och tydligt att stötta sin make, som drabbades av svårartad cancer. Men den är nu övervunnen och det är med stor aptit som Freeman i år är beredd att ta sig an t.ex. superstjärnan den senaste säsongen, dominanten i Golden League på 400 meter, mexikanskan Ana Guevara. - Tveka inte. Kasta in mig bara till vargarna, har Freeman sagt till sin manager. Men först, nu i februari, gäller det för 30-åriga Freeman att hemma i Australien sätta ungdomen på plats. Och då i första hand den nya stjärnan Jana Pittman. VM i Paris blir något alldeles extra. Cathy Freeman är redo att bidraga till det.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".