Fotboll: Gif:s klubbchef allvarligt skadad

Gif Sundsvalls klubbchef Urban Hagblom skadades allvarligt vid en trafikolycka på annandagen. Samtidigt meddelar klubben att Cain Dotson tar över en del av Hagbloms arbetsuppgifter.

Urban Hagblom och hans familj färdades i en personbil då de kolliderade med en bil som kört fel och körde rakt mot den mötande trafiken. Föraren av den andra bilen omkom.

Hagblom vårdas med allvarliga skador på Hudiksvalls sjukhus för vård. Där hölls han under onsdagen nedsövd.

– Det här är otroligt tråkigt. Nu får vi hoppas att han inte får några men av det i alla fall. Det gäller att han kommer tillbaka, säger Carl-Göran Andersson, ordförande i Gif Sundsvall, till Sundsvalls Tidning.

Vid olyckan skadades även Hagbloms hustru och son, men de båda ådrog sig lindriga skador och kunde lämna sjukhuset senare under dagen.

Urban Hagblom är nyckelperson i Gif Sundsvall. Han har ansvaret för att rusta upp och förstärka Gif Sundsvalls spelartrupp inför återkomsten till allsvenskan i fotboll.

Redan för en dryg vecka sedan beslutade klubben att anställa forne spelaren Cain Dotson som sportchef. Dotson har suttit i giffarnas sportkommitté och ska i sin nya roll avlasta Urban Hagblom i dennes arbete.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".