Bordtennis: Nordkorean friad

Bordtennisförbundet kommer inte agera mot Nordkoreanen Jong Kyong Chol, som påstods medvetet ha förlorat ett antal matcher i elitserien i pingis.
Förbundet anser att det inte finns någon grund för påståendena om läggmatcher.
Det var i förra veckan som BTK Enigs Nordkorean Jong Kyong Chol anklagades för att medvetet ha förlorat ett antal matcher i elitserien under de två sista omgångarna. Det påstods till och med att han skulle ha gjort det efter påtryckningar från det nordkoreanska förbundet. Bordtennisförbundet fann för gott att utreda anklagelserna. Nu har Svenska Bordtennisförbundet beslutat att det inte finns någon grund för anklagelserna. BTK Enigs lagledare Kurt Persson hävdar motsatsen och är besviken över beslutet. – Ord står mot ord men jag är på 100 procent säker på att saker och ting inte gått rätt till, säger han till Radiosporten. Jong Kyong Chol skall ha erkänt för sina lagkamrater att han förlorat medvetet. Trots detta så har intervjuer med spelare i BTK Enig inte lett fram till några avslöjanden. Bordtennisförbundet uppger att styrelsens beslut grundar i samtal med spelare och ledare i BTK Enig, intervjuer med åskådare samt analys av aktuella matcher. Men enligt Persson så har förbundet inte sett någon av de påstådda läggmatcherna, varken på plats eller på video.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".