Bragdvändning i Davis Cup

Jonas Björkman lyckades efter en dramatisk femsetare betvinga brassen Gustavo Kuerten med 6–4, 6–4, 4–6, 4–6, 6–1 i Davis Cup matchen i Helsingborg.
I den avgörande matchen slog Andreas Vinciguerra Brasiliens reservspelare Flavio Saretta med 3–0 i set. Sverige avancerar därmed till kvartsfinal i Davis Cup, där Australien väntar.
Sverige var nedtvingad i brygga efter förlusten i lördagens dubbelmatch, men det svenska laget gav inte upp. I den första singelmatchen som tog drygt tre timmar slog Jonas Björkman, med 3–2 i set, den meriterade brassen Gustavo Kuerten. Matchen avgjordes när Björkman lyckades bryta Kuertens serve i femte set till 2–0 och i gamet efter lyckades vända 0–40 i egen serve till gameseger till 3–0. Med ställningen 2–2 gick Andreas Vinciguerra in på banan för att avgöra matchen. Den unge svensken hade inga problem med nerverna och kunde i raka set 6–1, 7–5, 6–3 slå Saretta. Lycklige förbundskaptenen Mats Wilander kunde konstatera att Sverige hade slagit Brasilien med 3–2 i matcher. Nu får Sverige i sin 200:e Davis Cup match möta Australien i kvartsfinal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".