Inga svenska boxare i VM

Svenska boxare får inte åka till VM i Thailand i år. Boxningsförbundet har nämligen i samråd med tränarna beslutat att Sverige helt ska avstå från VM.
– Vi har råd att missa VM, men inte OS 2004, säger Lennart Bernström, förbundskapten.
Orsaken till att Sverige frivilligt avstår från VM är dels sportslig och dels ekonomisk. Även om en svensk boxare skulle vinna VM så är han inte kvalificerad för OS, som är det stora målet. – Det skulle också bli väldigt dyrt att åka till Thailand. Inför OS i Sidney åkte vi till VM i Houston 1999 och när vi kom hem därifrån var kassan tom och sen missade vi OS-kvalet, säger Lennart Bernström. Istället satsar nu förbundet på EM och OS-kvalet på våren 2004. Och fram till dess kommer de OS-aktuella boxarna få åka på flera europeiska turneringar istället för till VM. Samtidigt har två av de svenska OS-hoppen skadeproblem. Patrik Bogere tvingas till operation och missar hela vårsäsongen i år, och tungviktaren Andreas Gustafsson har länge haft problem med händerna. På måndag får han besked om han kan köra för fullt igen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".