Fotboll: Sverige föll mot Tunisien

Sverige förlorade fotbollslandskampen mot Tunisien med 1–0. Tunisien avgjorde i inledningen den andra halvleken genom landslagsdebutanten Najah Brahim.
Sverige fick en god kvitteringschans genom en straff i den 82:a minuten, men Anders Svensson sköt över.
Tunisien tog välförtjänt ledningen drygt tre minuter in i andra halvlek. Vänsterbreddaren Zied Jaziri sköt ett skott som Magnus Hedman inte kunde hålla och Najah Brahim kunde enkelt stöta returen i mål. Tunisien var närmare 2–0 än Sverige var en kvittering, bland annat genom ett rungande ribbskott. Men i den 82:a minuten kom ett ypperligt kvitteringstillfälle. Sverige fick straff sedan inbytte Marcus Allbäck dragits ned. Men Anders Svensson sköt straffen högt, högt över. – Vi hamnar tidigt i underläge och får jobba, då tappar vi våra positioner. Sen fick vi ju straffen och då kunde man ju blivit lite lycklig, men det blev inte så många lyckade situationer och avslutningar som vi hade önskat, sa förbundskapten Tommy Söderberg till Radiosporten. Straffen var i stort sett det enda Sverige skapade framåt och det nya spelsystemet för landslaget gav ingen utdelning alls. – Det var en mycket svag insats av Sverige. Vi släppte till för mycket chanser och rörde oss för lite, sa Radiosportens expertkommentator Ralf Edström efter matchen. Efter kommade Kings Cup i Bangkok, där Sverige ställer upp utan proffs, så väntar EM-kvalet mot Ungern. En tuff uppgift för Sverige med tanke på hur spelet fungerade under Tunisienmatchen. – Vi skall till EM och måste reda ut frågetecknena. Vi måste våga pröva det nya spelsystemet och så hoppas vi att fler skadade spelare skall kliva fram, sa Söderberg. – Svensk fotboll mår inte bra. Vi har svårt att skapa chanser och släpper till alldeles för mycket försvarsmässigt. Det märks att det är alldeles för många killar som sitter på bänken i sina klubblag. Jag tycker ändå att vi skall kunna störa Ungern, för de är inte så starka, säger Edström avslutningsvis. Matchfakta: Tunisien–Sverige 1–0 (0–0) 1–0 Najah Brahim (49). Varningar, Tunisien: Imed Mhadhbi. Sverige: Erik Edman. Domare: Jamel Haimoudi, Algeriet. Publik: 20 000 (Rades).
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".