Topp-placering för Marcus.
Längdskidor

Hellner satte personbästa som sexa

Marcus Hellner satte personbästa då han blev sexa över 15 kilometer fri stil i Kanada. Italienaren Valerio Checchi vann tävlingen.

Marcus Hellner, en 22-åring från Lerdala men boende i Gällivare, var visserligen femma på sprinten i Düsseldorf i oktober men på en längre sträcka hade han 20:e plats i Davos förra vintern som bästa resultat.

Han öppnade bra på den första femkilometersslingan och orkade hålla den fina skidåkning hela vägen in i mål. Till slut skilde det knappt 30 sekunder till Checchi och 16 till pallen.

Anders Södergren inledde oerhört starkt på den första slingan. Ja, oroande starkt i den tuffa terrängen på hög höjd - och det straffade sig också.

Södergren ledde som mest med sex-sju sekunder nästan halvvägs men tappade tid och placeringar in mot mål och blev till slut åtta.

Italien hade tre åkare bland de fem bästa. Vann gjorde oväntat Valerio Checchi som tog sin första seger i världscupen.

Pietro Piller Cottrer, trea, och Giorgio de Centa, femma var de övriga två och återigen visade italienarna att man är starkare i fri stil än i klassisk.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista