Jon Olsson har kul i Aspen.
X-GAMES

Ny framgång för Jon Olsson i X-games

Freestyleåkaren Jon Olsson följde upp guldet i big air med ett brons i slopestyle vid X-games i Aspen, Colorado. Segern gick till norrmannen Andreas Hatveit som vann före nyzeeländaren Jossi Wells.

Det blev ytterligare en svensk pallplats när X-games avslutades. Den kom i skicross där Magdalena Iljans blev trea. Ophelie David från Frankrike vann tävlingen före norskan Hedda Berntsen.

Skicross har vuxit i popularitet de senaste åren och sporten är nu så etablerad att den gör debut på OS-programmet i Vancouver 2010. Fyra eller sex åkare startar samtidigt i en bana med hopp och andra svårigheter där det gäller att vara först i mål.

I herrarnas skicross vann amerikanen Daron Rahlves, som tidigare varit framgångsrik i den alpina världscupen.

X-games är en årlig tävling där man samlar olika actionsporter som står lite vid sidan av den traditionella idrotten. Men skicross och tidigare snowboard är exempel på sporter som blivit så populära att dom till och med tagit sig in på det olympiska programmet.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista