Golf: Pettersson tvåa i USA

Carl Pettersson slog till med en andraplats i USA-tourtävlingen på Torrey Pines i Kalifornien. Tävlingen vanns av suveränen Tiger Woods med en marginal på fyra slag.
För Pettersson innebär andraplatsen drygt fyra miljoner kronor i prispengar och han är nu direktkvalificerad till de flesta tävlingarna på touren.
I höstas kvalade Carl Pettersson in på USA-touren. I sin andra tävling för säsongen nådde han nu en av karriärens största framgångar. Pettersson spelade stor golf under hela tävlingen och låg inför avslutningsvarvet på delad femte plats. Avslutningsvarvet spelade Pettersson bra även om han mot slutet var i vissa problem. Svårigheterna lyckades han dock reda ut och en birdie på det artonde hålet säkrade till slut en ensam andraplats. Avslutningsvarvet spelade Pettersson på 69 slag, tre slag under par. Totalt slutade han på 276 slag, tolv slag under par. Tävlingen vanns av Tiger Woods som avgjorde redan på de första nio hålen. De, inför avslutningsdagen, värsta utmanarna lyckades aldrig få spelet att stämma på den svåra banan som 2008 står som värd för majortävlingen US-Open.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".