1 av 2
Arvidsson är nyckelspelare.
2 av 2
TENNIS

Bra svensk lottning i Fed Cup-tennisen

Sverige fick en bra lottning i veckans Fed Cup, som är damernas motsvarighet till Davis Cup. Gruppspelet lottades i dag och svenskorna ställs mot Vitryssland, Slovenien och Georgien.

– Det är en bra lottning även om det inte finns några lätta grupper, säger den svenska kaptenen Maria Strandlund Tomsvik till tennis.se.

Hon var i alla fall nöjd med att slippa Serbien, som är högst rankat och kommer till spel med världstrean Jelena Jankovic och fyran Ana Ivanovic. Därmed är Serbien den nation som har det överlägset bästa laget på plats i Ungern. Vitryssland har två topp 100-spelare i laget och blir favoriter i Sveriges grupp.

Veckans turnering i Ungern börjar i morgon och motsvarar division III i Fed Cup. På nivån över finns två världsgrupper med vardera åtta lag och om svenskorna vill nå dit är vägen lång och krokig.  

I veckans kval deltar 15 länder som är indelade i fyra grupper. Sverige måste först vinna sin grupp och sedan slå en annan gruppvinnare i en play off-match. Har man kommit så långt blir det i april en direkt avgörande kvalmatch mot ett förlorande lag från världsgruppen.

Varje match består av två singlar och en dubbel. Sofia Arvidsson är given singeletta i det svenska laget som i övrigt består av Johanna Larsson, Michaela Johansson och Nadja Roma.

Björn Geijer
bjorn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista