Johansson och Wilander är redo.
TENNIS

Skadedrabbat svenskt DC-lag mot Israel

Davis Cup-kaptenen Mats Wilander fick leta långt ner på världslistan för att få ihop laget mot Israel. Skador gör att Filip Prpic, rankad 246:a i världen, tar plats i DC-laget.

Det svenska laget består av Jonas Björkman, Thomas Johansson, Simon Aspelin, Robert Lindstedt och Filip Prpic.

På förhand verkar det ganska givet att Johansson och Björkman spelar singel. När både Robin Söderling och Joachim Johansson är skadade finns inga bra singelalternativ.

Men Björkman har varit pappaledig från tennisen i januari så hans form är också osäker. Det finns alltså många frågetecken i det svenska laget. 

I dubbeln har Wilander flera tänkbara kombinationer. Både med dubbelspecialisterna Aspelin och Lindstedt, men givetvis också med Björkman och Johansson.

Oavsett vilka spelare Wilander väljer så blir det blir ingen lätt uppgift att vinna mot Israel. Deras singeletta Dudi Sela är en 22-åring som fick sitt genombrott i fjol och mycket väl kan vinna två singlar mot Sverige. Han spelade sex DC-singlar förra året och vann fem av dem.

Dessutom blir Israel favoriter i dubbeln med det starka paret Andy Ram och Jonathan Erlich, som båda är topp 10-spelare i dubbel. DC-matchen spelas i Tel Aviv den 8-10 februari.

Björn Geijer
bjorn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".