1 av 2
Jens tillbaka med tumskydd.
2 av 2
ALPINT

Två tummar upp för Jens Byggmark

Jens Byggmark är redo för slalom igen efter en missad tävlingshelg. Byggmark som skadade högertummen i Kitzbühel och vänstertumen Chamonix åker med skydd på båda.

Den första tumskadan, på högerhanden, kom vid Kitzbühels världscupslalom den 20 januari. En vecka senare skadade han den vänstra under uppvärmningen inför slalomtävlingen i Chamonix superkombination.

Han valde därefter att stå över farthelgen i Val d’Isère och har vilat upp tummarna i Sverige. Nu är han tillbaka i Alperna, lagom till slalomtävlingen i Garmisch-Partenkirchen på lördag.

Men tummarna är fortfarande ett litet bekymmer. Lösningen är att tills vidare köra med skydd över tummarna, för att förhindra att göra skadorna ännu värre.

Förra säsongens succé, där Byggmark mer eller mindre var bofast på topp tio och vann två dagar i rad i Kitzbühel, har varit svår att toppa. Men det har ändå blivit tre andraplatser i slalom hittills. Och nu väntar just slalom i Garmisch-Partenkirchen och helgen därpå i Zagreb.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".