Glider vidare i VM i Kanada.
CURLING

Lag Anders Kraupp klart för VM i Kanada

VM-biljetten är klar för Anders Kraupp och hans lagkamrater sedan Stocksund något överraskande vunnit elitseriefinalen mot Härnösand med 5-3.

Förra sommaren ringde div 2-spelarna Björn Brandberg och Peder Folke till curlingveteranen Anders Kraupp, 48, och frågade om han ville spela elitserien med dem. Kraupp har bland annat varit reserv i Peja Lindholms landslag och deltagit i OS 2002 i Salt Lake City och 2006 i Turin. Fjärde spelare i Stocksund skulle bli Anton Sandström.

-Jag frågade om de verkligen ville spela med ett gammalt lik som jag. De svarade något smickrande så då var det bara att fortsätta, sade Kraupp i en intervju med curlingkanalen.

Målsättningen var att komma bland de åtta främsta i elitserien. Det blev en tredjeplats och final i Sundbybergs Curlinghall.

Och på tisdagskvällen stod de som segrare i elitseriefinalen och därmed klara för VM i Grand Forks i USA, 5-13 april.

-Man tror inte att det är sant, men det är det tydligen, sade Anders Kraupp, sedan Stocksund vunnit den sista omgången med 3-0 och 5-3 i matchen.

Härnösand, med skippern Rickard Hallström tillsammans med Per Noreen, Andreas Prytz och Fredrik Hallström, vann elitserien med 13 segrar på 15 matcher. De var knappa favoriter mot Stocksund, som i semifinalen slog Karlstad med 8-6.

Efter en tvåpoängare i den sjunde omgången tog Stocksund ledningen med 2-1. Men Härnösand kom snabbt igen och gjorde en tvåa i den åttonde omgången och ledning med 3-2.

Den nionde omgången slutade 0-0, men i den sista spelade Stocksund strålande och gjorde 3-0.

-Nu ska vi representera Sverige i ett VM och jag hoppas att förbundet har ett litet bidrag så att vi kan komma ut och spela någon tävling och möta internationella lag, sade Kraupp.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".