Brottning: Fortsatt grekiskt-romerskt i OS

Den grekisk-romerska brottningen får ett fortsatt olympiskt liv. I alla fall över Peking-OS 2008. Det beslutet togs igår av IOK:s exekutivkommitté. Däremot ska antalet klasser i den olympiska brottningen minskas.
Anledningen till att antalet klasser inom OS-brottningen ska minskas är att IOK:s exekutivkommitté anser att det delas ut för många medaljer i grenen. Nu är det därför upp till det internationella brottnings-förbundet, FILA, att se över kommande OS-program. Dambrottningens entré i OS-sammanhang har inneburit att FILA redan skurit i klasserna för herrarnas fristil och grekisk-romerska stil. Tidigare var sju herrklasser i respektive stil inplanerade och fyra damklasser. Enligt Pelle Svensson ligger redan ett förslag hos FILA om en förändring. Den går ut på att herrklasserna bantas till fem i respektive stil samtidigt som damklasserna utökas till fem. En utjämning som Pelle Svensson tror att IOK kan godkänna. Pelle Svensson är annars nöjd med exekutiv-kommitténs beslut. Han anser att det är viktigt att den grekisk-romerska stilen får behålla sin OS-status.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".