Tiger för svår för Calle P

Golf: Bara en svensk överlevde den första omgången av inofficiella VM i matchspel som inleddes på onsdagkvällen i Kalifornien. Niclas Fasth vann medan Carl Pettersson och Robert Karlsson föll.
Carl Pettersson hade svårast tänkbara motståndare i sin match: världsettan Tiger Woods. Calle P gjorde en bra match och gjorde birdie på både första och femte hålet. Men Tiger vände matchen på hål sju och det hela tog slut på det 17:e hålet. Phil för svår Robert Karlsson hade en nästan lika svår lottning som Carl Pettersson: Phil Mickelson rankad som trea i världen. Matchen var jämn till det 17:e hålet, där Robban gjorde bogey. Mickelson kunde sedan dela sista hålet för seger med 1/0 (ett upp - inga hål kvar). Världsettan och -trean gick alltså vidare, men för -tvåan tog det snöpligt slut. Ernie Els har radat upp segrar det här året, men det hjälpte inte mot nästan okände nyzeeländaren Phil Tataurangi. Matchen gick till ett andra extrahål. På korthålet satte Tataurangi utslaget vid flaggan medan sydafrikanen hamnade i bunkern. Sportslige Ernie kunde bara skänka nyzeeländaren matchen. Fasth bäste svensk igen Göteborgske Niclas Fasth är ju numera bäste svensk på världsrankningen. Han hade heller inga större problem med amerikanske Charles Howell III. Det var lika efter halva ronden, men Fasth tog ett grepp om matchen med en birdie på tian. 30-åringen släppte sedan inte ledningen och vann med 1/0. I nästa omgång väntar veteranen Nick Price från Sydafrika.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".