bandyslutspelet

Sandviken vann första kvartsfinalen

Sandviken vann första kvartsfinalmötet borta mot Motala medan Villa/Lidköping slog Hammarby hemma. Broberg/Söderham föll i den försenade matchen mot Västerås.

Villa var enda hemmalaget som lyckades vinna i första SM-kvartsfinalerna i bandy, 6-4 mot Hammarby.

Sandviken vann borta mot Motala 8-6 medan Västerås fick slita hårt borta i regnmatchen mot Broberg, vann till slut med 3-0.

SAIK hämtade upp tidig Motala-ledning
Sandviken imponerade i första halvlek då laget spelade i kraftig medvind. Motala chockade de flesta genom att ta ledningen redan efter två minuter av matchen genom Per Fahlén.

Sandvikens skyttekung Patrik Nilsson replikerade snabbt när han kvitterade genom ett hårt långskott. Resten av halvleken var uppvisning av Sandviken, som gav de andra motståndarna i SM-slutspelet en del att fundera på.

För det var inte bara Patrik Nilsson som var ett orosmoln för hemmaförsvaret. De fyra första målen gjordes av fyra olika spelare och i många av Saik-anfallen var flera spelare inblandade.

Motala närmade sig men SAIK höll undan
Fast när målskörden skulle summeras var Nilsson ändå värst med tre mål, han har nu gjort 97 mål under säsongen.

Motala kom närmare i målprotokollet mot slutet av matchen men någon riktig chans att kunna komma ifatt hade laget inte, trots att Sandviken drog på sig en hel del utvisningar.

Motalas Mattias Sjöholm gjorde precis som Patrik Nilsson, alla hans fullträffar kom på straffslag. Lagen möts igen på tisdag i Sandviken, hemmalaget har då en stor chans att kvittera ut en semifinalplats.

Isproblem och försenat
Matchen mellan Broberg och Västerås flyttades fram på grund av isproblem. När matchen väl kom igång blev regnet ett mycket störande moment.

Västerås fick utdelning tidigt i andra halvlek genom Joakim Magnus Joneby och ökade sedan på till 3-0 och har nu greppet om semifinalplatsen.

Vetlanda och Edsbyn möts i sin första match på måndagen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se