Handboll

Alingsås jagar Skövde och slutspelsplats

Alingsås bärgade en viktig seger i kampen om en plats till SM-slutspelet, när Drott besegrades med 27–25 på bortaplan. Drott får nog rikta in sig på kvalspel. Samtidigt ramlade Trelleborg ner på nedflyttningsplats.

I striden om att slippa åka ur elitserien delade de två bottenlagen, Malmö och OV Helsingborg på poängen. Trots att Malmö ett tag ledde med fem mål i den andra halvleken, var det nära att OV vunnit.

Malmös storskytt Kalle Sjödin kvitterade i slutsekunderna och matchen slutade 24–24. Hade OV förlorat hade nedflyttningen varit ett faktum redan på måndagskvällen – nu lär den komma nästa omgång.

Kvitteringen gav HK Malmö en viktig poäng, som för nykomlingen upp på kvalspelsplats. Detta tack vare att IFK Trelleborg inte orkade stå emot Lindesberg hemma i Söderslättshallen.

Västmanlänningarna kunde åka hem med en 34–30-seger i bagaget. Detta trots att skåningarna haft ledningen med 17–14 i paus. Payam Hatami, Oscar Erixon och Herman Arenvang gjorde alla sex mål vardera för det orangeklädda LIF.

Drama i Halmstad

I Halmstads sporthall var det gratis inträde och 1 900 åskådare fyllde läktarna. Efter fem minuter hade de som höll på Drott nästan givit upp efter en chockstart av Alingsås: 6–0! Men efter en timeout kom hallänningarna tillbaka och vände till 15–13 i paus.

Hela den andra halvleken var jämn med en härlig match i matchen mellan två högklassiga målvakter: Drotts Stephen Nielsen och Alingsåskeepern Rickard Kappelin.

Avgörande blev en straff 58 sekunder före slutet. Drotts Tobias Bengtsson blev foulad och tog själv straffen – ingen annan av de ordinarie straffläggarna vågade! Elvamålsskytten Daniel Lindgren hade vågat, men han fick en smäll mot halsen och kunde inte skjuta.

Bengtsson sköt utanför och i stället för 26–26, blev det 25–27 i matchens sista anfall. Alingsås storskytt Kristian Bliznac var blek de första 50 minuterna, men gjorde fyra mål de sista 10. AHK är nu bara en pinne efter IFK Skövde och har dessutom ett något lättare restprogram.

Alingsås kallas för Sveriges cafétätaste stad, så det saknas inte ställen att fira på om det nu skulle bli slutspel...

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Radiosporten
radiosporten@sr.se