bandy

Hammarby fick till en tredje match

Det blir en avgörande kvartsfinal mellan Hammarby och Villa/Lidköping. Hammarby vann hemma på Zinken med 5-3. Både Sandviken och Västerås vann och är klara för semifinal.

Sandvikens skyttekung Patrik Nilsson passade på att passera 100 mål under säsongen när Sandviken kvitterade ut en semifinalbiljett via 11-3 hemma mot Motala.

Sandviken och Motala avgjordes på en vattensjuk is. Före matchen vräkte snön ner över Jernvallen och isen var knottrig som en skurbräda i första perioden, men bättre i de två andra då snön övergick i regn. Matchen spelades 3x30 minuter.

Precis som i söndagens kvartsfinal tog Motala ledningen, Patrik Spångberg målskytt. Och precis som senast vände Sandviken snabbt till ledning. Patrik Nilsson gjorde Sandvikens första, tredje och sjätte mål.

Nilssons tredje mål i matchen var hans mål nummer 100 under säsongen. Jubileumsmålet bar en skyttekungs signum. Nilsson snodde bollen av Motalas Johan Jansson på offensiv planhalva och satte fart mot mål. En handfull Motalaspelare fanns runt Nilsson men trots det fick han iväg ett hårt skott som Motalas målvakt Alexander Wetterberg inte kunde stoppa.

Matchen slutade 11-3 sedan Nilsson gjort ytterligare två mål och Sandviken är klart för semifinal. Motståndare för Sandviken blir Hammarby eller Villa. Sandviken har besegrat båda på hemmais men förlorat borta mot båda.

Tredje match för Hammarby
Hammarby var piskat att vinna hemma mot Villa för att få till en tredje och direkt avgörande match på fredag hemma på Zinkensdamm. Hammarby hade ett spelmässigt övertag i första halvlek men målmässigt var det oavgjort.

I andra halvlek var spelet lite mer tillknäppt och isen var svårspelad efter mycket regn, men Hammarby hade ett spelmässigt grepp och skapade också fler målchanser.

Hammarby utnyttjade en hörna för att ta ledningen med 3-2 genom David Karlsson och minuten efter gjorde Rickard Koch 4-2 för Bajen som till slut kunde vinna med 5-3. Hammarby har nu 14 raka hemmasegrar under säsongen och kan på fredag ta en plats i semifinalen mot Sandviken.

Västerås också klara för semi
Västerås vann också den andra kvartsfinalen mot Broberg, 7-4, och är klart för semifinal mot Edsbyn eller Vetlanda. Västerås var det bättre laget och hade redan i paus 5-2.

Edsbyn och Velanda möts för andra gången under onsdagskvällen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se