Läget inför första kvartsfinalen

Lördag innebär att kvartsfinalerna i ishockeyns SM-slutspel drar igång. Här presenteras något av det aktuella läget för inledningen av matchserierna.
Modo-Frölunda Modo avslutade Elitserien med tre raka segrar och går enligt tränaren Pirro Alexandersson in i slutspelet med gott självförtroende. Han hoppas mycket på Magnus Wernblom som tidigare visat styrka i slutspelssammanhang. Frölunda kommer med sju segrar på de tio senaste matcherna. Henrik Lundqvist börjar i mål i lördagens match. Inget av lagen rapporterar några skador eller sjukdomar. Leksand-Färjestad Leksand nådde slutspelsplatsen i sista omgången. Nu väntar Färjestad och mot dem har inte Leksand något lysande facit i slutspelssammanhang. De bägge lagen har mötts fyra gånger i slutspel och vida samtliga tillfällen har Färjestad avgått med segern. Nu får Leksand dessutom klara sig utan skadade Jens Nielsen och Per Löfström som är borta resten av säsongen. Färjestad mönstrar fullt lag. Luleå-Timrå Luleå vann två av de tre avslutande matcherna i Elitserien. Timrå går in i slutspelet med tre raka förluster bakom sig. Årets matcher mellan de bägge lagen har varit målmässigt jämna, även om Timrå stått som segrare vid fyra av sex tillfällen. Inget av lagen har några skadade eller sjuka spelare. HV71-Djurgården Det är tredje gången som HV71 och Djurgården möts i ett slutspel. De tidigare mötena har slutat med varsin seger. Även i år har de bägge lagen spelat jämnt mot varandra, 2-2 i inbördes möten. I HV71 är backen Jouni Loponen tveksam till spel i lördagens match. Motståndarna Djurgården får klara sig utan Mathias Tjärnqvist och Jörgen Rickmo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".