Golf: Stor intervju

Golflivet leker för skadefri Sörenstam

Annika Sörenstam har startat 2008 riktigt bra och förra årets skadeproblem är ett minne blott.

En diskbråcksskada förstörde stora delar av förra säsongen men 2008 har börjat bra för Annika Sörenstam med och en på LPGA-touren.

– Det var jättehärligt att spela så bra och få en sådan kanonstart på säsongen. Och att få åka iväg med en buckla gjorde inte saken sämre.

Hur är skadeläget idag, du var ju borta stora delar av förra säsongen?

– Det känns jättebra, jag är skadefri. Jag kan träna så mycket jag vill både i gymmet och på golfbanan.

Är du helt fri från smärta?

– Ja, jag har inte känt någon smärta på ett halvår.

Är du i läget att det fortfarande är väldigt viktigt att vinna eller handlar det mer om att spela riktigt bra golf igen?

– Det viktigaste är att spela riktigt bra golf, sedan tar förhoppningsvis resultaten hand om resten. De senaste två veckorna på Hawaii så känns det så himla kul igen att kunna spela ordentlig golf igen, då man träffar fairways och greener, då blir man extra laddad och motivationen komer tillbaka.

– Det var jobbigt förra året när jag inte spelade speciellt bra och sedan ha en skada som förhindrade både det ena och det andra.

Vad är det som man tappar när man är borta så länge från golfen?

– Jag fick bygga upp styrkan igen på högersidan och så svingen. Jag var totalt begränsad med vilka övningar jag kunde göra.

Tvivlade du någonsin på om du skulle kunna komma tillbaka?

– Nej, jag har aldrig tvivlat. Jag är rätt så säker på det jag håller med och vad jag vill och mina mål. Så det vara frågan om att ha tålamod.

Vad är det bästa med att kunna spela igen?

– Jag älskar det jag håller på med, att tävla och få vara med i ledarbollen och ha chans att vinna och slå det perfekta slaget när det behövs. Det är spänningen jag har saknat.

– Det är stor skillnad och bara gå ut och spela och komma topp 20 eller topp 10. När man väl är i ledarbollen och när det räknas, det är då spänningen är där. Det är därför jag fortfarande är med och tävlar på den här nivån.

Jenny Rask
jenny.rask@sr.se