BANDY

Edsbyn till semifinal i sista sekunden

Vetlanda ledde med 3-1 med åtta minuter kvar av matchen. Ändå vände Edsbyn till seger med 4-3.

Det regerande mästerlaget är nu klart för semifinal i bandyns SM-slutspel.

Trots att Vetlanda bara förlorade med uddamålet på hemmaplan i den första kvartsfinalmatchen var det få som trodde att smålänningarna skulle ha någon chans i Edsbyns inomhusarena på onsdagskvällen.

Men Björn Danielsson och Christoffer Edlund pangade in varsin hörna i den första halvleken, medan Magnus Olsson var den ende som nätade för Byn.

När Edlund sedan ökade på bortaledningen till 3-1 började paniken att sprida sig i laget som vunnit fyra raka SM-guld. Men med tio minuter kvar så åkte Vetlandas Per Einarsson ut, och då lyckades Edsbyn komma tillbaka in i matchen:

Med bara sju minuter kvar av ordinarie tid reducerade Jonas Edling till 2-3, framspelad av lagkaptenen Magnus ”Kuben” Olsson.

Hårdskjutande Joakim Hedqvist fick träff på hemmalagets tionde hörna för kvällen i den 85:e matchminuten, och kvitteringen till 3-3 var ett faktum.

Daniel Jonsson blev ovan matchhjälte när han ordnade 4-3 i den andra tilläggsminuten. Jonsson gjorde bara sex mål i elitseriens grundserie.

Nu är det bara Västerås som står mellan Edsbyn och den femte raka finalen på Studenternas i Uppsala den 15 mars.

På den andra halvan är Sandviken redan klart för semifinal. Hammarby och Villa spelar en avgörande kvartsfinal i Stockholm på fredag, segraren där ställs mot Sandviken.

SM-slutspel, kvartsfinal 2 i bäst av 3

Edsbyn-Vetlanda 4-3 (1-2)

Edsbyn: Magnus Olsson, Jonas Edling, Joakim Hedqvist, Daniel Jonsson.
Vetlanda: Christoffer Edlund 2, Björn Einarsson.

Publik: 1 927.

Edsbyn vidare med 2-0 i matcher.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se