LÄNGDSKIDOR

Anna Hansson ratas i värdscupfinalen

Det blir tävlande i SM och inte i världscupfinalen i Bormio för Anna Hansson. Sveriges näst största damstjärna på skidor är för långt efter i världscupen.

En kollision har uppstått i kalendern helgen 15-16 mars. Värdscupfinalen i Bormio avgörs samtidigt som skid-SM i Falun/Borlänge. IFK Moras 21-åring Anna Hansson får nöja sig med SM.

Ingen idé för Sverige näst största stjärna
– Det är synd att vi måste göra ett val, men efter Lahtis ligger Anna för långt ner i VC-listorna för att det ska vara någon idé att skicka henne till Bormio, säger damcoachen Joakim Abrahamsson.
Anna Hansson är Sveriges näst största damstjärna på skidor, efter Charlotte Kalla. I vinter har hon imponerat med bland två femteplatser i världscupen.

Som Radiosporten tidigare rapporterat kommer Abrahamsson och herrcoachen Bengt Stattin att i alla fall sända följande åkare till Bormio: Charlotte Kalla, Emil Jönsson, Björn Lind och Anders Södergren.

Sprintarna kan hinna hem
Det blir alltså inget tävlande inför hemmapublik för Kalla och Södergren i mars.

Däremot finns en möjlighet att sprintåkarna Jönsson och Lind, som tävlar i Italien på söndagen, hinner hem till SM-sprinten. Den avgörs i Borlänge sen eftermiddag måndag den 16 mars.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se