LÄNGDSKIDOR

Anna Hansson ratas i värdscupfinalen

Det blir tävlande i SM och inte i världscupfinalen i Bormio för Anna Hansson. Sveriges näst största damstjärna på skidor är för långt efter i världscupen.

En kollision har uppstått i kalendern helgen 15-16 mars. Värdscupfinalen i Bormio avgörs samtidigt som skid-SM i Falun/Borlänge. IFK Moras 21-åring Anna Hansson får nöja sig med SM.

Ingen idé för Sverige näst största stjärna
– Det är synd att vi måste göra ett val, men efter Lahtis ligger Anna för långt ner i VC-listorna för att det ska vara någon idé att skicka henne till Bormio, säger damcoachen Joakim Abrahamsson.
Anna Hansson är Sveriges näst största damstjärna på skidor, efter Charlotte Kalla. I vinter har hon imponerat med bland två femteplatser i världscupen.

Som Radiosporten tidigare rapporterat kommer Abrahamsson och herrcoachen Bengt Stattin att i alla fall sända följande åkare till Bormio: Charlotte Kalla, Emil Jönsson, Björn Lind och Anders Södergren.

Sprintarna kan hinna hem
Det blir alltså inget tävlande inför hemmapublik för Kalla och Södergren i mars.

Däremot finns en möjlighet att sprintåkarna Jönsson och Lind, som tävlar i Italien på söndagen, hinner hem till SM-sprinten. Den avgörs i Borlänge sen eftermiddag måndag den 16 mars.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Fakta: Anna Hansson

Född: 1 juni 1986 i Köping, Västmanland.
Klubb: IFK Mora Skidklubb.
Meriter: Två femteplatser i Världscupen 2007/2008 – 10 km klassiskt i Davos och 10 km fristil i Nove mesto.
Världscupplacering: 19.
Förebild: Yelena Isinbayeva: ”Hennes inställning är beundransvärd och hennes sätt att prestera när det verkligen gäller”.
Aktuell: Åker SM i Falun/Borlänge nästa helg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista