Kronberg öser på i Valencia.
Inomhus-VM

Kronberg vidare i inomhus-VM

Häcklöparen Robert Kronberg kom tvåa i sitt försök och lovar fullt ös i semifinalen.

Svensken bokade en plats i kvällens semifinal, han var tvåa i sitt försök på 7,73. Nu lovar han att det blir fullt ös i semifinalen för att nå en finalplats.

Det skadar inte att kubanen Dayron Robels är ute ur tävlingarna. Det skulle bli VM:s häftigaste duell, kinesen Xiang Liu mot kubanen Dayron Robles på 60 meter häck.

Men det tog slut redan när de möttes i försöket. Då kinesen var så extremt snabb ur blocken trodde kubanen att det var tjuvstart, och slutade springa.

Robles insåg sitt misstag för sent och lunkade i mål på sista plats, åtta tiondelar efter lettländaren Stanislav Olijars som vann heatet med en hundradel till godo den avstannande Xiang Liu.

Därmed var duellen världspressen suktat efter här i Valencia över. Robles har under inomhussäsongen snuddat vid världsrekord 7,30, och Liu har historiens bäst tid utomhus.

Spanska hemmahoppet Jackson Quinonez var snabbast i försöken med 7,58, Kronberg hade tolfte bästa tid.

Semifinalerna avgörs 18.35, finalen två timmar senare.

Radiosporten/TT
Raadiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".