Alpint

Damernas störtlopp i Bormio inställt

Det blev inget störtlopp idag för Anja Pärson och de andra som skulle ha tävlat i världscupfinalen i Bormio. Snön i backen var för mjuk och därför ställdes tävlingen in av säkerhetsskäl.

Den alpina världscupfinalen i Bormio hotas av totalfiasko.

Redan på tisdagen ställde man in herrarnas störtlopp, och idag tvingades man stryka även damernas störtlopp.

Snön i backen är för mjuk och därför ställdes tävlingen in av säkerhetsskäl. Och nu är risken stor att fler tävlingar måste strykas.

De närmaste tre dagarna ska man köra super-G, storslalom och slalom både för herrar och damer. Men värmen i Bormio gör att snön är mjuk å inte går att preparera.

Eftersom alla tävlingar ska köras i samma backe är det krisläge. I värsta fall måste man ställa in hela tävlingsveckan!

Beslutet att inte köra damernas störtlopp påverkar inte resultatet i störtloppscupen, för den hade redan Lindsey Vonn från USA vunnit. Och nu är hon mycket nära att ta hem även totalcupen.

Med bara 300 poäng kvar att köra om har Vonn ett stort försprång på 157 poäng till Maria Riesch och ytterligare 21 poäng till trean Nicole Hosp.

Nästa tävling är super-G på torsdagen och då kan amerikanskan säkra sin första totalseger i världscupen.

Anja Pärson slutade på fjärde plats i störtloppscupen och ligger sexa i totalen, men är utan chans att slåss om segern där.

Björn Geijer
bjorn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".