Fredriksson mot världscupseger

I Holmenkollens klassiska femmil som avgjordes på lördagen åkte Mathias Fredriksson in på en fjärdeplats, precis som han gjorde i VM på samma distans för en vecka sedan.
I dagens tävling låg han hela tiden några placeringar ned i resultatlistan. De sista kilometerna av loppet åkte han starkt och hamnade till slut på fjärdeplats, endast två sekunder från tredjeplatsen. Han leder nu världscupen totalt med 152 poäng före tysken Rene Sommerfeldt, detta när fyra deltävlingar återstår. Loppet vanns av Estländaren Andrus Veerpalu före Anders Aukland, Norge, på andraplats och ryssen Andrei Noutrikhine på tredjeplats. Andrus Veerpalu vann den sista världscuptävlingen inför VM i Val di Fiemme, idag lördag vann han även den första tävlingen i världscupen efter VM. Med tanke på att han inte lyckades något vidare i VM kan man konstatera att han inte lyckades toppa formen till rätt tävlingar. Norrmännen hade fem åkare bland de tio första, den som rönte störst intresse av dessa var tian Thomas Alsgaard som kan ha åkt sitt sista världscuplopp i karriären i och med dagens lopp. De svenskar som åkte hem medaljer i världsmästerskapen på femmilen, Anders Södergren och Jörgen Brink, åkte inte lika bra idag utan kom på tolfte respektive sjuttonde plats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".