Tysons arvtagare knockad

Boxaren som allmänt tippas bli den boxare som skall ta över efter Lennox Lewis och Mike Tyson, ukrainaren Vladimir Klitschko blev sent på lördagkvällen knockad i en gala i Hannover.
Matchen gällde WBO:s mästarbälte och utmanaren var Corrie Sanders från Sydafrika. Klitschko som var den regerande mästaren hade tänkt att gårdagens match skulle vara en uppvärmning inför svårare uppgifter senare i år. Den svenske tungviktaren Attila Levin fick tidigare i år erbjudande om att möta Klitschko i galan men avböjde på grund av att han inte kände sig redo att möta en boxare av Klitschkos kaliber redan nu. Knocken kom i den andra ronden, detta efter att Sanders redan i den första ronden fått ned Klitschko för räkning två gånger. I den andra ronden slog han tidigt ned den regerande mästaren och när han efter en stund slog ned Klitschko ytterligare en gång fann domaren det bäst att avbryta matchen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".