– Bort med världscupen från Lahtis

Flera röster höjs nu för att Finland bör berövas de världscuptävlingar som normalt arrangeras där under en skidvinter. Och samtidigt förutspås Johann Mühlegg få en kallt mottagande nästa år.
Bakgrunden till åsikterna om Finlands status i världscupens kalender är det senaste dopningsfallet från Val di Fiemme-VM med en finländsk skidåkare i centrum. En av de som vill ta ifrån Finlands skidförbund rätten att arrangera WC är Sveriges landslagschef Jan Palander. En annan är Tysklands förbundskapten Jochen Behle som till Radiosporten säger: – Finland bör nu få vänta två-tre år. Det var en stor skandal för två år sedan, och så nu ett nytt fall. Nu lär intresset dala hos publik och sponsorer, säger Behle. Jochen Behle går idag också till attack mot sin förre landsmann Johann Mühlegg, som ju fälldes med dunder och brak i Salt Lake City-OS, men som nu tränar hårt för comeback om ett år när den tvååriga avstängningen löpt ut. Behle pekar på en viktig skillnad mellan dom dopade finländarna och Mühlegg. – Johann Myhlegg har inte erkänt sitt fusk, såsom Kirvesniemi och Myllylä har gjort - och det gör att publiken absolut INTE kommer att gilla och välkomna Mühlegg när han kommer tillbaka. – Och om Mühlegg nu inte öppet ångrar sig kan han mycket väl dopa sig igen, säger Tysklands förbundskapten Jochen Behle till Radiosporten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".